המכללה האקדמית ע"ש דוד ילין, שנוסדה בשנת 1913, כבית מדרש למורים. היא כיום מוסד אקדמי יוקרתי ומוביל. המכללה מציעה מגוון רחב ועשיר של תוכניות לימוד והכשרות מתקדמות, כולל לימודים לתואר ראשון ושני, תארים בתחום התראפיות, בית ספר להכשרת מאמנים, הנחיית קבוצות ועוד.
מכללת דוד ילין הינה מוסד ללא מטרות רווח, המנוהלת על ידי חבר נאמנים וועד מנהל שמתכנסים פעם בחודש, ובה סגל מנהלי של כ- 120 איש וכ- 460 מרצים.
מבנה המכללה שומר בחלקו על מורשת ההסטוריה שלו ובחלקו נבנה מחדש והוא כולל חדרי לימוד חדישים, מרכז סימולציות, אולפן הקלטות, ספרייה מרשימה, קפיטריות ועוד.
המכללה ממוקמת בשכונת בית הכרם, הקרובה לכניסה אל העיר, עם גישה נוחה להגעה, סמוך לתחנת הרכבת הקלה.
בית הספר להכשרת מאמנים בית הספר להכשרת מאמנים במכללת דוד ילין הוקם לפני למעלה מ-20 שנים על ידי רונית ליין, מאמנת בכירה ומדריכה מוסמכת בעלת ניסיון עשיר באימון ובהכשרת מאמנים מאז 1998. התוכנית מתקיימת במסגרת היחידה ללימודי תעודה והשתלמויות, וכוללת מסלולי בוקר וערב. עד כה הוכשרו מאות מאמנים בתוכנית, אשר השתלבו בהצלחה בשוק העבודה הפרטי והציבורי.
על גישת האימון שלנו
גישת האימון בביה"ס להכשרת מאמנים במכללת דוד ילין, מבוססת על התפיסה לפיה ראוי כי כל אדם יחיה חיים טובים, איכותיים ומספקים. לכל אדם יש זכות לממש את מלוא הפוטנציאל הגלום בו, למרות אתגרים ומכשולים בעבר ובהווה. הייעוד של תהליכי אימון הוא שיפור איכות חייו של המתאמן וסיוע בהגשמה של שאיפותיו ומטרותיו.
תהליך אימון מתרחש כאשר מתאמן נע מהמקום שהוא נמצא בו אל מקום טוב יותר עבורו, בעזרת העצמה, ליווי ותמיכה של מאמן קשוב ואמפטי.
באמצעות תהליך האימון, הופכים המשאבים הפנימיים וחוזקותיו של המתאמן לזמינים ומשמעותיים עבורו, כמו גם יכולתו להעזר במשאבים חיצוניים הקיימים בסביבתו.
תפקידיו של המאמן הם ליצור מרחב בטוח ומכבד עבור המתאמן, להיות קשוב לרצונותיו, צרכיו ויכולותיו של המתאמן, להיות עירני ולהסתכל במבט הוליסטי על המתאמן בארבעה מישורים: מנטלי, רגשי, פיזי והתנהגותי-חברתי, להתאים את עצמו לקצב של המתאמן, לשקף לו, מה שהוא שומע ומתרשם ממנו, לשאול שאלות מעצימות ומקדמות חשיבה ולמידה, לעודד, לתמוך ואף לאתגר את המתאמן על מנת שייצא מאיזור הנוחות ויגשים את עצמו, את מאוויו ואת מטרותיו תוך חיבור לחוזקותיו האישיות..
מטרות התוכנית
· להקנות ידע תיאורטי וכלים מעשיים להובלת תהליכי אימון
· להתנסות ולתרגל את הכלים של האימון
· להעצים ולחזק יכולות אישיות ומקצועיות
· לפתח ראייה רחבה, גמישה ויצירתית
· לגבש זהות מקצועית ייחודית
התוכנית מיועדת למי שמעוניין לעסוק בתחום האימון באופן מקצועי אך פתוחה גם לאנשים המעוניינים לרכוש כלים לעצמם או למקצוע שבו הם כבר עוסקים.
תכנים ונושאים מתוך התוכנית
· הכרות עם גישת האימון, השפה והכלים האימוניים
· בניית תמונת עתיד מיטבית ותוכנית פעולה להגשמתה
· זיהוי פרדיגמות ושינוי פרדיגמות בולמות
· זיהוי ושינוי דפוסי התנהגות מזיקים
· התמודדות יעילה עם רגשות שליליים וחיזוק רגשות חיוביים
· חיבור לאותנטיות תוך מיפוי ערכים קיימים ורצויים
· חיזוק הפרואקטיביות וחיבור לחוזקות
· פיתוח חשיבה רחבה, גמישה ויצירתית
· בניית חוסן פנימי ובטחון עצמי
· מציאת איזונים בחיים ודיוקים בבחירות ובקבלת החלטות
· ניהול עצמי
· ניהול סטרס
· יצירת סביבה תומכת
· מצבי שבר ותקיעות
· טיפוח תודעת שפע
· המודל האימוני
· מיומנויות המאמן: הקשבה ואומנות שאילת השאלות
· אתיקה במקצוע האימון
· שיווק עצמי
על מתודת הלמידה
הלמידה בתוכנית היא סדנאית חוויתית, מהנה ואפקטיבית. בכל מושג, מודל או כלי שלומדים, מתנסים באופן אישי לפני המשגתו התיאורטית, על מנת ליצור חיבורים בכל הרבדים. מפגשי הקורס מגוונים ומשמשים מודל לחשיבה יצירתית במתודת העבודה. המפגשים כוללים תרגולים מגוונים, צפייה בהדגמות, קבלת משוב, למידה אישית ורפלקציה, תובנות ושיתוף עמיתים והטמעה של הכלים בצורה מובנית, ברורה ומדויקת.
התמחויות
לבוגרי התוכנית מוצע המשך לימוד של אימון בהתמחויות הבאות:
· אימון לאורח חיים בריא
· אימון בנושא הורות ומשפחה
· אימון בנושא בפרעות קשב וריכוז ולקויות למידה
מבנה התוכנית ומועדים
הלימודים מתקיימים במסגרת שנת לימודים אקדמית אחת וכוללים 30 מפגשים, מתוכם 27 מפגשים בני 5.5 ש"א כל אחד, ו- 3 מפגשים בני 9 ש"א. סה"כ 175 ש"א של למידה. הקורס מתקיים אחת לשבוע, באופן פרונטלי בקמפוס של המכללה. לרשות הלומדים 2 מסלולים לבחירה:
קורס בוקר מתקיים ביום חמישי, בשעות 13:15 – 9:00
קורס ערב מתקיים בימי רביעי, בשעות 21:00 – 16:45
ניתן להשלים מפגשים שמחסירים, בקבוצה השנייה
קהל היעד
התוכנית פתוחה בפני אנשים מרקעים מקצועיים מגוונים, העומדים בתנאי הקבלה של התוכנית. אין דרישה לרקע מקצועי או השכלה ספציפיים.
תנאי קבלה
מועמדים מגיל 26 ומעלה, בעלי תואר ראשון או בעלי ניסיון מקצועי רלוונטי של לפחות 10 שנים, יכולים להגיש מועמדות. מועמדים יידרשו לעבור ראיון אישי עם מנחת התוכנית. מועמדים שאינם עומדים בתנאים יוכלו להתקבל במקרים מיוחדים לאחר דיון בוועדת חריגים